Откриха обявен за издирване в Австрия автомобил в гараж в Шумен
Откриха обявен за издирване в Австрия автомобил в гараж в Шумен / снимка: ОД на МВР-Шумен

Товарен автомобил „Форд Мастер", множество части от лек автомобил „Ситроен Ц 4" и два двигателя със заличени идентификационни номера, са намерени и иззети по време на специализирана полицейска операция в Шумен.

Действията на криминалисти по документиране на престъплението започнали в петък през деня с претърсване на гаражна клетка на ул."Ген. Радецки " в града, ползвана от 31-годишен шуменец.По информация на Дарик това е Йордан Й., известен като Данчо Кьора.

Откриха обявен за издирване в Австрия автомобил в гараж в Шумен
netinfo

В гаража били открити части от обявен за издирване от столичното 6 РУ сив на цвят лек автомобил "Ситроен". Късно вечерта в друго помещение, ползвано от него е намерен товарен Форд "Мастер" с поставени транзитни номера. При направената справка било изяснено, че автомобилът е обявен за издирване от Република Австрия. В същото помещение са намерени два двигателя - на Ситроен и Мерцедес, със заличени номера на блоковете им, както и множество други авточасти.

Извършителят е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Започнато е досъдебно производство за престъпление по чл. 215 от НК.