Приемат ученици в театралната студия към ДКТ „Васил Друмев” в Шумен
Приемат ученици в театралната студия към ДКТ „Васил Друмев” в Шумен / netinfo

Театралната студия към Драматично-куклен театър „Васил Друмев" и Сдружение „Нова българска драма" приема ученици за настоящия театрален сезон 2015/2016 г. Всички изкушени от театъра могат да се срещнат с преподавателите и членовете на Студията тази събота, 17 октомври, в 11:00 часа в камерната зала на театъра. Тогава ще се проведе първата сбирка за сезона.

Театралната студия бе възстановена през есента на 2003 година. Вече дванадесети сезон млади хора, проявяващи по-задълбочен интерес към театралното изкуство под вещото ръководство на своите преподаватели, изучават етапите в усвояването на театралния занаят. "Актьорско майсторство за драма", "Художествено слово", "Актьорско майсторство за куклен театър", "Техника на говора", "Музикална култура", "Сценично движение и танц", "Теория на драмата и история на театъра" са част от предметите, включени в програмата на Студията.

Художествен ръководител на младите театрали е доайенът на шуменския театър, актьорът Стефан Сотиров. За изтеклия период студийците активно участват и осъществяват няколко продукции и спектакли: Годишна продукция „Докосни мечтата си!", спектаклите „Морско синьо" и „Бяла приказка" от Валери Петров, поетична експресия „Душа", детския куклен спектакъл "Кучето, което не знаеше да лае" по Джани Родари. Участват нееднократно и печелят отличия в престижни фестивали и конкурси. Желаещите да участват могат да се запишат на тел. 800 275 и място в театъра.