Слагат експериментални камери за трафика и скоростта в София
Слагат експериментални камери за трафика и скоростта в София / снимка: БГНЕС

Експериментални камери, които ще следят трафика и ще проверяват скоростта ще бъдат поставени в столицата. Това каза пред „Фокус" началникът на отдел „Пътна полиция" към СДВР комисар Тенчо Тенев.

„В момента все още текат ремонтните дейности по някои от улиците на София. Може би до края на октомври ще приключат строителните дейности на много от пътните участъци. Подменят се основно пътните настилки. Както виждате, по бул. „Цариградско шосе" се подмени асфалтовата настилка, която вече е доста по-добра за спиране с по-добро качество, предишната беше много износена", обясни комисар Тенев.

Над 50 пътни произшествия стават в София на ден

Той подчерта, че се следи конкретно за маркировката по пътищата и светлинната сигнализация, която вече е поставена. „Сложиха се много „умни светофари" на територията на София. В момента гледаме и на знаковото стопанство - сега ще сложим и няколко експериментални камери, които ще следят трафика и ще проверяват скоростта", допълни комисар Тенев.

Шофьорите в столицата да бъдат много внимателни и да следят много стриктно движещия се автомобил пред тях, да спазват дистанция и да повишат вниманието си, призова комисар Тенчо Тенев.