„Еднакви в храма на Клио
„Еднакви в храма на Клио / Дарик Сливен, архив

10 ученика от различни сливенски училища и гимназии и 5 младежи от Дневния център за възрастни хора с психични увреждания в рамките на седем месеца ще участват в проекта на Регионален исторически музей - Сливен „Еднакви в храма на Клио". Проектът, който се финансира по програма „Публики" на Национален фонд „Култура" е подчинен на един от основните приоритети на програмата - привличане и работа с младежка публика, както и предпоставка за устойчиво партньорство.

По време на работата си в музея младежите със своите интелектуални, социални и етнически различия ще се потопят в една културна атмосфера, за да открият един нов свят. Заедно ще извършват дейности, които ще променят тяхната нагласа и виждане за културно-историческото наследство, съобщават от музея. Автор и ръководител на проекта е Дора Пондалова - уредник в РИМ. Участват още Петър Петров - реставратор в РИМ и ментор в проекта; Маргарита Кутийска - екскурзовод в РИМ и ръководител група.

Партньор на проекта „Еднакви в храма на Клио", работата по който стартира от 13 октомври, е Държавен куклен театър - Сливен.