Походът на вдъхновителите от „Аз мога - тук и сега и в Дупница
Походът на вдъхновителите от „Аз мога - тук и сега и в Дупница / Дарик,архив

Походът на вдъхновителите от „Аз мога - тук и сега" ще спре в Дупница на 24 октомври. Домакин е гимназия „Христо Ботев". "Походът на вдъхновителите" е една от инициативите на голямото семейство - "Аз мога - тук и сега" и има за цел да вдъхновява, мотивира и събужда интереса на учениците (основно), учителите, студентите и... от всички краища на България. Младежите от Дупница и региона ще могат да се срещнат с млади хора, специалисти в своята област, младежи, които са учили в чужбина, но са се върнали в България, където днес работят и предават опита и вдъхновението си на учениците.

В походите на Вдъхновителите винаги участват хора, които доброволно и абсолютно безвъзмездно отделят от времето си, за да разкажат за своя собствен опит, житейски уроци, да дадат полезни съвети и ударна доза мотивация, за да направят поне малко по-лесно за учениците пристъпването към света на зрелите и успешно реализирани хора. Директорът на гимназия „Христо Ботев", Геновева Ризова обясни, че всеки един ученик, който иска да участва трябва да се регистрира на сайта на инициативата. Участието е напълно безплатно и в него могат да се включват ученици от целия регион, а не само от Дупница. Ризова припомни, че голяма група ученици от гимназията вече няколко години успешно са участвали в Националното състезание по ИТ, информатика и визуални изкуства „Аз мога - тук и сега", а и са печелили призови места!
Срещата на вдъхновителите с младежите от Дупница ще бъде на 24 октомври от 10 часа, засега мястото е гимназия „Христо Ботев", но при по-голям интерес ще бъде осигурена и по-голяма зала обясни Ризова. Тя допълни, че с тази инициатива се поставя своеобразното начало на честванията по повод 135 години от откриването на гимназията.