Светлозар Тодоров: Институциите са прекъснали връзката си с населението
Светлозар Тодоров: Институциите са прекъснали връзката си с населението / ПП АБВ

„Институциите са прекъснали връзката си с населението. Общинските съветници не решават реалните проблеми на хората, а са станали придатък на администрацията”, това коментира Светлозар Тодоров пред жители на село Трънето.

За Светлозар Тодоров, кандидат за кмет на ПП АБВ и за кандидатите за съветници на партията се гласува с номер 9 в бюлетините.

Пред жители на село Трънето Светлозар Тодоров представи част от вижданията си за обществената дейност, на която трябва да се посветят бъдещия кмет и бъдещите общински съветници.

„Като областен управител винаги съм работил за хората и с хората от крайните квартали и селата в Община Габрово. Участвам в местните избори с намерението да продължа да го правя. Разбиранията ми са да търся начини за решаване на проблемите на хората в кварталите и селата също толкова активно, както и на проблемите на населението, което живее в централната част на Габрово.

Работата на общинските съветници е да представляват хората в Общинския съвет. Към момента те са се превърнали в чиновници, и ако правят приемни, ги правят в Общината, а не на място при хората. Мога да установя състояние на диалог в обществото", каза Светлозар Тодоров.

Според него, за да се постигнат по-бързи резултати по определени въпроси по места са необходими:

Активност от страна на гражданите

Съгласие между партиите за решаване на проблемите, без противопоставяне по политически причини

Прозрачност и отчетност

"Стотици милиони по проекти влязоха в Габрово, но не стигнаха до местния бизнес и чрез тях не бяха разкрити нови работни места. Парите се влагат предимно в обекти от централната градска част, а много лесно решими проблеми на жители на отдалечените квартали остават нерешени”, каза кандидат-кметът и водач на съветническата листа Светлозар Тодоров.

Днес отново чрез Светлозар Тодоров жителите на село Трънето поставят своите нерешени проблеми:

„През изтичащият мандат нито един общински съветник не е идвал при нас. Имаме сериозни проблеми с ВИК и качеството на питейната вода. Сметосъбирането и сметоизвозването се случва само два пъти в месеца през зимата, и три пъти през лятото. Кофите преливат от боклук. Липсва каквато и да било комуникация между жителите на селото и кметския наместник тук.“

По време на мандата си като областен управител на Габрово Светлозар Тодоров посети над 100 пъти села и квартали от региона, а осъществените срещи с хората помагаха да се решават по-лесно проблеми на местната общност.

През този период бе създадена силна връзка между институцията и населението, която наследниците на Светлозар Тодоров на поста областен управител прекъснаха.


Президентът Георги Първанов (2001 г. - 2011 г.) идва да подкрепи кандидатурата на Светлозар Тодоров за кмет на Габрово и кандидатите за общински съветници на ПП АБВ

ПП АБВ кани габровци на концерт на „Тримата славянски тенори“ в сряда от 18:30 ч. в зала „Възраждане“. Специален гост в подкрепа на кандидата за кмет на Община Габрово и водач на листата Светлозар Тодоров ще бъде президентът Георги Първанов.