337 първолаци влязоха в класните стаи в Смолян
337 първолаци влязоха в класните стаи в Смолян / снимка: Адриан Кулев

337 първокласници от община Смолян за първи път прекрачиха прага на родното училище. На 15 септември,  18 общински и държавни учебни заведения отвориха врати за своите възпитаници. Около 900 пък са първокласниците в цялата Смолянска област.

Зам.-кметът на община Смолян Марин Захариев присъства на откриването на новата учебна година в СОУ „Св.св. Кирил и Методий”. От името на кмета Николай Мелемов, той поздрави учениците и учителите.

„В 160 годишния си юбилей Първо СОУ показа,че е едно от най-качествените учебни заведения в общината. Бъдете градивни, различни, но на първо място поставяйте учението, защото то ще ви е нужно през целия живот. Помнете, че вашите учители са и ваши приятели”, посочи в поздравлението си зам.-кметът. Той пожела спорна и успешна учебна година на всички ученици и учители.

Поздравления за 15 септември отправиха шефът на РИО на МОН Иван Муцевски, директорката на училището Росица Шехова и др. Учениците бяха приготвили и музикална програма. Беше запален и огънят на знанието.