Британски университет насочва студентите си към порносайт
Британски университет насочва студентите си към порносайт / Thinkstock/Getty Images

Университет в Лондон предприе действия за поправяне на грешка, след като случайно пуснал на своята страница адрес на японски сайт за хард порно, който бил поставен в секция с името „Японска култура“. Остава неясно как Университет Брунел е допуснал това да стане.

Препратката към „японската култура“ се намирала под друга връзка - с Британския музей. Срамното насочване на студентите към порносайта вече е отстранено от страницата на университета. В частично оправдание от учебното заведение заявили, че в него поддържат 44 000 страници, през които може да бъдат получени връзки с над 100 000 други външни страници.

Според някои информации връзката с порносайта била предвидена да служи като „невинна връзка“ в платформата за японско-британско приятелство, от която трябвало да се възползват студенти, изучаващи японската култура. Чрез тази „полезна връзка“ учещите се щели да имат повече възможности да се запознаят с културата на Страната на изгряващото слънце. В разговор с репортер от в. „Индипендънт“ от университета заявили, че в началото на поставянето на линка на страницата на учебното заведение, всичко било наред. Но с времето домейнът бил купен от „несигурен източник“, който предлагал в интернет пространството порно.

Говорител на университета заявил, че като всяка голяма организация, и в Брунел проверявали и поддържали около 100 000 линка към страницата си и при необходимост нередностите в този гигантски масив били отстранявани. Представителят на Брунел допълнил, че ръководството на университета съжалява за случилото се, поради което веднага след като получили информация за неприятното присъствие, линкът бил изваден от страницата на учебното заведение.

Източник: БГНЕС