Община Русе официално получи Лесопарка
Община Русе официално получи Лесопарка / netinfo

Кметът Пламен Стоилов и министърът на земеделието и храните г-жа Десислава Танева официално подписаха договора, с който Община Русе получава собствеността на горите в лесопарк „Липник“. Това се случи по време на официална пресконференция в Заседателна зала на Община Русе. На срещата с медиите присъстваха още народният представител Пламен Нунев, зам.-кметът д-р Страхил Карапчански, зам.-кметът Даниела Шилкова, главният архитект Живка Бучуковска и директорът на дирекция „Икономика и управление на собствеността“ Нели Миткова.

Кметът Пламен Стоилов сподели, че е безкрайно щастлив от подписването на този договор за замяна, с който мечтата на хиляди русенци да имат своите паркове, се сбъдна. „Повече от 15 години всички чакахме това да се случи. Това беше една от основните задачи, които се ангажирах да изпълня през мандата си.  Може би единствено довършването на Спортната зала беше по-трудно“, допълни още кметът. Сега предстои проектиране и вероятно през 2017 г. ще започне обособяването на зоните за спорт и отдих. Стоилов изказа своята благодарност към г-жа Танева, която в най-висока степен се ангажира с реализацията на замяната.

 

Министър Танева допълни, че всичко е започнало в края на миналата година, когато по покана на народния представител Пламен Нунев, е посетила Русе. Тогава тя се е запознала с плановете и стратегията за развитие на община Русе. „Благодарение на точно тази ясна визия за развитие на тоилов и неговия екип стана възможна замяната, която ще допринесе за създаването на по-добри условия за отдих за жителите на Русе и гостите на града“, допълни още г-жа Танева.