Атанас Атанасов е кандидатът на Атака за кмет на Добрич
Атанас Атанасов е кандидатът на Атака за кмет на Добрич / Дарик Добрич

Атанас Атанасов е кандидатът на Атака за кмет на Добрич на предстоящите местни избори. Той е областен лидер на партията и настоящ общински съветник. Кандидатурата му беше обявена официално на пресконференция от народния представител Калина Балабанова.

Решението ни да издигнем Атанас Атанасов за кмет на Добрич е логично и последователно, коментира Балабанова. По думите й той вече години наред работи в полза на Добрич и е основният фактор в общината, който спъва всякакви далавери, които се опитват да се прокарват там. „Атанасов е бизнесмен, който през годините  не е продал душата си на общината и кметския екип с  цел облагодетелстване на неговата работа”, каза още Балабанова.

Атанасов от своя страна отбеляза, че се впуска в битката за кмет, защото смята, че повечето от обявените вече кандидати ще се явят проформа на изборите и няма да излязат фронтално за смяната на досегашното управление. "Кандидатирам се, защото няма как да бъда безразличен към това, което се случва в Добрич. Ние бяхме единственият глас, който се чу за прекарването на 5-те милиона за централна градска част през офшорна фирма, единствените, които застанахме фронтално против  удобните вещи лица, които правят оценките за продажбата на общинска собственост, единствените, които застанахме на позицията за финансовото ощетяването на бюджета чрез план-сметката за чистотата и чрез продажбата на Тролейбусен транспорт", коментира Атанасов.

Неговата кандидатура е подкрепена от местните организации на Зелената партия, Българската левица и Комунистическата партия на България. Техни представители ще бъдат включени в листата с кандидати за общински съветници, където ще намерят място и общественици от Добрич. Искаме заедно да разчупим леда, под който според нас е замръзнал обществения и стопански живот на Добрич, коментира Атанасов.

Атака ще излезе на изборите с пълна листа с кандидати за общински съветници, в която ще бъдат включени експерти от различни сфери на обществения живот. Атанасов ще бъде и водач на листата. Останалите имена, както и кандидатите на партията за кметове и съветници в другите общини на региона ще бъдат обявени преди началото на предизборната кампания.

На представянето на кандидат-кмета на Атака за Добрич присъстваха регионалните координатори на Зелената партия, Българската левица и Комунистическа партия на България - Пламен  Първанов, Георги Иванов и Румян Камбуров. Подкрепата си за Атанасов заявиха още Драгомил Георгиев и Илиян Колев, които ще бъда част от гражданската квота в листата на партията.