Мъж без книжка и с 3,28 промила алкохол причини катастрофа
Мъж без книжка и с 3,28 промила алкохол причини катастрофа / netinfo

Неправоспособен и пиян водач е причинил пътното произшествие на околовръстния Панорамен път в Димитровград, при което сам пострада вчера. Около 14 часа, на кръстовището между улица „Панорамен път” и разклона за стария гробищен парк стана катастрофата с лек автомобил Фолксваген Пасат, управляван от 44-годишния мъж от града.

Поради неправоспособност и употреба алкохол, той не осигурил предимство при наличие на пътен знак Б-2 на движещия се по пътя с предимство в посока Стара Загора тир "Волво", управляват от 49-годишен мъж от Меричлери, обясняват днес от полицията. От удара е пострадал виновният шофьор, който е с комоцио и порезни рани по главата. В кръвта му са установени 3,28 промила алкохол. Настанен е в болницата, без опасност за живота. Образувано е досъдебно производство, уточняват днес от областна дирекция „Полиция”.

Несъобразена скорост причини още един пътен инцидент вчера. В 17,30 часа, между селата Александрово и Константиново, 56-годишен с товарен автомобил Пежо се движил с несъобразена скорост и на ляв завой загубил управлението. Излязъл вдясно от пътя по посока на движението и камионът се ударил в крайпътен скат. Димитровградчанинът е с кръвоизлив на лявото око и охлузване по бузата, без опасност за живота. Съставен е акт, информират от полицията.

 

С болки в областта на врата е пътничка след ПТП. Произшествието е станало вчера в 10 часа на булевард „В.Левски” в Хасково. 34-годишна е шофирала лек автомобил Пежо и поради неспазване на дистанция, ударила движещия се пред нея и намаляващ скоростта лек автомобил Фолксваген, управляван от 57-годишен мъж. От удара е пострадала возещата се в голфа 57-годишна жена, която е прегледана и освободена за домашно лечение. Съставен е акт.