Часовникарската столица на света се превърна в столица на голотата
Часовникарската столица на света се превърна в столица на голотата / Thinkstock/Getty Images

Град Бил, известен още като часовникарската столица на света, за два дни се превърна и в столица на голотата, предава АФП.

Тук се проведе първият Фестивал на градския нудистки пърформанс под малко смаяния поглед на производителите на световноизвестните марки „Ролекс” и „Омега”.

Според организатора на проявата Томас Золингер, в наши дни изкуство е добре дошло във всички градове на Швейцария, но не и голотата. Фестът имал за цел да попълни точно тази празнота. В галериите често се срещат голи изображения, но не и по улиците. Съпротивата срещу нудизма според Золингер е върхът на лицемерието.

„Човешкото тяло е страхотен вдъхновител на изкуството. Така че да го покажем в целия му блясък на улицата”, е призивът на Золингер.

Фестивалът се състоя по улиците на Бил в петък и събота и премина „мирно”. Зрители бяха заобиколили група голи жени, които извиваха телата си в конвулсивни движения. Друга група, участвала в пърформанса, се печеше по адамово и евино облекло върху шезлонги. Някои по-свенливи минувачи извръщаха поглед от голите „улични” тела.

Золингер, който живее в Бил, ръководи местната трупа на Ритуалния театър от 1991 г. Той е показвал постановки, включващи голота, в няколко европейски града.

Източник: БТА