Тръмп се закани: Ще депортирам имигрантите без документи
Тръмп се закани: Ще депортирам имигрантите без документи / снимка: Guliver/Getty Images

Претендентът за номинацията на републиканците за кандидат-президент на САЩ Доналд Тръмп каза, че ако бъде избран за държавен глава, ще депортира всички имигранти, които нямат документи, и ще анулира указите на президента Барак Обама за имиграцията, съобщи Ройтерс.

"Ще запазим семействата заедно, но те трябва да си тръгнат", заяви Тръмп в интервю за телевизия Ен Би Си Нюз, което ще бъде излъчено днес.
Попитан от водещия какво ще стане с незаконните имигранти, които може да няма къде да отидат, Тръмп отговори: "Ще работим с тях."

Отмениха покана към Доналд Тръмп заради "неуместни" коментари

"Те трябва да си тръгнат . . . ние или имаме страна, или нямаме страна", добави той.
Тръмп заяви също така, че ще трябва да анулира указите на Обама за имиграцията, включително този, който защитава от депортиране децата на родители, дошли незаконно в САЩ.

Доналд Тръмп готов да атакува Белия дом и като независим кандидат

Строителният магнат, който води в социологическите проучвания пред останалите претенденти за номинацията на републиканците, предизвиква спорове с провокативните си изказвания за незаконната имиграция, включително определяйки някои нелегални имигранти от Мексико като престъпници и изнасилвачи. В САЩ има близо 11 милиона незаконни имигранти, отбелязва Ройтерс.

Вчера Тръмп каза, че е готов да даде един милиард долара за своята предизборна кампания, ако е необходимо, посочва ТАСС.

На журналистически въпрос дали може да отдели един милиард долара за кандидатпрезидентската надпревара, той отговори: "Да, ще го направя, ако трябва."

"Аз изкарвам по 400 милиона долара на година, така че какво значение има това", каза той на проява в щата Айова.

Тръмп обвини други участници в надпреварата, че са зависими от спонсори, които им предоставят средства за кампанията. Строителният магнат нарече "марионетка" един от основните си съперници за номинацията на републиканците - бившия губернатор на Флорида Джеб Буш.

"Той прави всичко, което искат те (спонсорите), той ще им бъде послушна марионетка, повярвайте ми", заяви Тръмп.

Милиардерът подчерта, че за разлика от други политици не се нуждае от финансова помощ от трети лица.