Американският милиардер Доналд Тръмп не изключи възможността да се яви като независим кандидат на президентските избори в САЩ през 2016 г., ако не бъде номиниран от Републиканската партия, предаде Франс прес.

Стремежът на Тръмп да стане президент предизвиква насмешка в Европа

При откриването на първия телевизионен диспут между десетимата най-одобрявани кандидати за републиканската номинация, организиран от Фокс нюз, журналистка от тази телевизия попита участниците: "Кой няма намерение да обещае, че ще се ангажира да подкрепи кандидата на Републиканската партия и няма да се яви като независим кандидат срещу него?"

Доналд Тръмп единствен вдигна ръка и отговори под дюдюканията на публиката.
"Няма да обещая това на този етап", заяви бизнесменът, който води в допитванията сред републиканските избиратели.

Доналд Тръмп: Мога да се разбера много добре с Путин

Ако Тръмп участва в надпреварата за Белия дом като независим кандидат, това вероятно ще разцепи републиканския вот и ще повиши шансовете за победа на Хилари Клинтън или друг представител на Демократическата партия, отбелязва Ройтерс.

Доналд Тръмп готов да атакува Белия дом и като независим кандидат
netinfo

Десетимата кандидати на номинацията на Републиканската партия за кандидат-президент на САЩ с най-добър рейтинг, които участват в диспута, са Доналд Тръмп, бившият губернатор на Флорида Джеб Буш, син и брат на предишни президенти на САЩ, губернаторът на Уисконсин Скот Уокър, бившият губернатор на Арканзас Майк Хакъби, пенсионираният неврохирург Бен Карсън, сенаторите Тед Круз (Тексас), Марко Рубио (Флорида) и Ранд Пол (Кентъки) и губернаторите Крис Кристи (Ню Джърси) и Джон Кейсик (Охайо).

По-рано се състоя телевизионен диспут между останалите седем кандидати за републиканската партийна номинация на президентските избори, които са с най-нисък рейтинг. Според реакциите в американските социални мрежи на него най-добре се е представила бившата шефка на Хюлет-Пакард Карли Фиорина.

Доналд Тръмп готов да атакува Белия дом и като независим кандидат
netinfo

Източник: БТА