Доналд Тръмп: Мога да се разбера много добре с Путин
Доналд Тръмп: Мога да се разбера много добре с Путин / снимка: Guliver/Getty Images

Кандидатът за номинацията на републиканците за кандидат-президент на САЩ - републиканецът милиардер Доналд Тръмп смята, че би могъл да установи добри отношения с руския президент Владимир Путин.

"Мисля, че бих могъл да се разбирам много добре с Владимир Путин. Така смятам", заяви Тръмп по време на пътуване до Шотландия. Част от интервюто с политика бе показано в четвъртък от Си Ен Ен.

Тръмп също не пропусна да разкритикува сегашния президент Барак Обамам както и борещата се за номинацията на демократите за кандидат-президент Хилари Клинтън. Обама нарече "некомпетентен", а Клинтън - "най-лошият държавен секретар в историята на нашата страна".

Според няколко от последните социологически проучвания, Тръмп води сред кандидатите на републиканците. Тръмп набира популярност, до голяма степен благодарение на нестандартните за американските политици възгледи и безкомпромисни изказвания.

Така, в началото на кампанията си той се изказа остро за нелегалните имигранти от Мексико и Латинска Америка, като ги нарече "изнасилвачи". Тръмп също така публично обиди влиятелния сенатор Джон Маккейн, заявявайки, че не смята воювалия във Виетнам политик за герой, тъй като е бил в плен.

Източник: БГНЕС