Отмениха покана към Доналд Тръмп заради неуместни коментари
Отмениха покана към Доналд Тръмп заради неуместни коментари / снимка: БГНЕС, архив

Кандидатът за президентската номинация на републиканците Доналд Тръмп бе лишен от правото да говори на важна сбирка на консервативни активисти вчера заради отправени от него критики към водещата от телевизия Фокс нюз Мегин Кели след напрегната сцена по време на предизборния дебат в четвъртък, предаде Ройтерс.

На колко възлиза имотното състояние на Доналд Тръмп?

Тръмп трябваше да произнесе програмна реч довечера на конференция, която се организира от "Ред стейт", влиятелна консервативна организация.

Шефът й Ерик Ериксън заяви, че е отменил поканата поради "унизителни" изказвания по адрес на Кели. Тя бе един от тримата модератори по време на първия голям дебат на кандидатите на Републиканската партия в Кливланд в четвъртък вечерта.
"Опитах се да подходя към него с търпение, но негово изказване по адрес на Мегин Кели преля чашата", каза Ериксън и добави, че на негово място е поканил Кели, която е един от най-популярните водещи на Фокс нюз.

Тръмп обаче не показа, че отменената покана го е засегнала особено. "Това е просто пореден пример за слабост, демонстрирана чрез политическата коректност", заяви предизборният му щаб в изявление.

Доналд Тръмп: Мога да се разбера много добре с Путин

Британският в. "Гардиън" отразява отстраняването на Тръмп от снощната сбирка на консерваторите, като посочва, че това е станало, след като намекнал, че водещата е отправяла враждебни въпроси към него на първия републикански президентски дебат, защото е била в менструация.

По време на дебата Кели помоли Тръмп да отговори на въпрос за отправяни от него в миналото обидни изказвания по адрес на жени като например "дебели прасета". Кандидатът опита да омаловажи въпроса и след това от негова страна последва раздразнителна реакция по адрес на Кели по време на напрегнатата сцена от предизборния диспут.

"И честно казано Мегин, ако не ме харесвате, съжалявам", каза Тръмп. "Бях добър с Вас, макар че може би можех и да не бъда с оглед на начина, по който се отнесохте с мен. Но не бих го направил".

Стремежът на Тръмп да стане президент предизвиква насмешка в Европа

Ериксън написа в акаунта си във Фейсбук, че в интервю за Си Ен Ен Тръмп е казал по адрес на Кели: "Виждаше се как от очите й блика кръв. От нея отвсякъде течеше кръв".

"Коментарът му бе неуместен", заяви Ериксън.

Източник: БТА