Борисов пита: Къде са родителите на участниците в гонки?
Борисов пита: Къде са родителите на участниците в гонки? / снимка: БГНЕС, архив
Борисов пита: Къде са родителите на участниците в гонки?
81353
Борисов пита: Къде са родителите на участниците в гонки?
  • Борисов пита: Къде са родителите на участниците в гонки?

Премиерът Бойко Борисов се разграничи от идеята на МВР да се криминализират автогонките.

Коментарът на министър-председателя дойде по повод зачестилите по пътищата инциденти с фатален край. Преди няколко дни по време на гонка в Лесидрен 28-годишният Филип Аспарухов блъсна и уби две деца.

Местен мъж от Лесидрен: Момчетата с гонките са нагли, чувстват се безнаказани

На фона на ожесточаването на войната по пътищата премиерът коментира, че въпросът вече не опирал до държавата, а до домашното възпитание. Затова се разграничи от идеята на КАТ гонките да бъдат криминализирани.

„Ако всеки ден нещо, което се нарушава, го записваме отново, и отново в закона, той става като халваджийски тефтери тези закони”, обясни той.

Според Борисов джигитите си организират гонки в интернет, родителите знаят за това, но си мълчат.

„Ролята на семейството е изключителна тук. Защото тези, които излизат да карат така вечерно време по пътищата и полицията само ги преследва от едно място на друго да ги предотвратява. Те имат родители вкъщи. Тези коли ги подготвят през деня в сервизи. Майките, бащите им, родителите им ги гледат. Къде са им децата посред нощ да карат така”, запита премиерът.

Затова според премиера ролята на семейството е изключително важна за справяне с войната по пътищата.

Гонки вероятно са причината за трагичния инцидент с деца край Лесидрен

Премиерът Бойко Борисов посети новооткрития многофункционален спортен комплекс, част от парк "Възраждане" в Зона Б-5. Присъстваха министърът на спорта Красен Кралев, кметът на София Йорданка Фандъкова, заместник-кметове, общински съветници и видни спортисти.