Нерегламентирано състезание с коли доведе до смъртта на две 16-годишни деца в Лесидрен, а други две пострадаха.

В понеделник вечерта лек автомобил „Ауди" удари четирима тийнейджъри край Лесидрен. На място загина 16-годишно момиче, а други три деца - момче и две момичета, бяха настанени в болницата в Ловеч с наранявания. Вчера момчето беше транспортирано в "Пирогов", но по-късно почина. Останалите две деца са с по-леки наранявания.

Втора жертва на катастрофата край Лесидрен, почина 16-годишно момче

Местен човек в селото разказа пред Нова телевизия, че и той без малко да стане жертва на тези гонки. По думите му момчетата, които карат колите, се чувстват безнаказани. Той ги описа като нагли и заяви, че са се заканили на майка му преди време - заплашили са, че ще я пребият, след като тя им направили забележка, че шумят след 01:00 ч.

Момчетата с гонките не са имали предупредителни протоколи. Оказва се, че почти никой не е подавал сигнал срещу тях. В същото време местните твърдят, че около 10 - 11 човека всяка вечер си правят незаконни надбягвания с коли.

Гонки вероятно са причината за трагичния инцидент с деца край Лесидрен

Кметът на Лесидрен Борис Нешев заяви, че е подавал оплакване преди три месеца и на нарушителите са издадени актове.

„Не мога да кажа дали момчетата са извършвали други престъпления. Не мисля, че са имали. Аз съм говорил с две от тях, предупредил съм ги, те казаха, че няма да се повтаря, но нямаше ефект", допълни той.

От полицията в Ловеч и на централно ниво отказаха коментар за това дали има подавани сигнали и дали има глобявани шофьори.

Кметът на селото предлага на територията на Лесидрен да има полицаи. Освен това той иска да се преразгледа решението на МВР само катаджии да могат да спират шофьорите.

Асен Александров, директор на столичното 51 СОУ, където е учил 16-годишният Марино - една от жертвите на случилото се в Лесидрен, каза в ефира на Нова, че от училището настояват наказанието за подобно деяние да е същото като при предумишлено убийство.

Междувременно шофьорът от Лесидрен, който уби двама тийнейджъри заради несъобразена скорост, остава в ареста поне до петък. Тогава съдът ще решава дали да му наложи мярка "постоянно задържане под стража".

Вчера прокуратурата повдигна обвинение на 28-годишния Филип Аспарухов за причиняване на смърт на едно или повече лица. До края на деня се очаква да излезе кръвната проба за наркотици, която беше взета от младия мъж. Пробата му за алкохол е отрицателна.

Източник: Novanews.bg