Гонки вероятно са причината за трагичния инцидент с деца край Лесидрен
Гонки вероятно са причината за трагичния инцидент с деца край Лесидрен / снимка: БГНЕС, архив
Гонки вероятно са причината за трагичния инцидент с деца край Лесидрен
81343
Гонки вероятно са причината за трагичния инцидент с деца край Лесидрен
  • Гонки вероятно са причината за трагичния инцидент с деца край Лесидрен

Кметът на Лесидрен Борис Нешев заяви за Дарик, че незаконни гонки са най-вероятната причина за трагичния инцидент край селото, при който загинаха 16-годишно момиче, а малко по-късно в болницата и 16-годишно момче. Други две деца са с наранявания.

Той три пъти е подавал сигнал в полицията за незаконни нощни гонки, но всичко е приключвало с протоколи.

Кола помете 4 деца край Лесидрен, момиче загина

Вчера вечерта лек автомобил „Ауди" удари четирима тийнейджъри край Лесидрен. Инцидентът е станал на 2 километра от селото, в посока главния път София-Варна. Колата, управлявана от 28-годишен мъж от Лесидрен, е ударила групата при ляв завой. Младежите са се движели по платното пеша, тротоар около пътя няма. Алкохолната проба на водача е отрицателна.

„Аз снощи отсъствах от селото, а неприятният инцидент се е случил около 18:00 ч. В селото говорят, че са тръгнали да се надбягват. От началото на селото са тръгнали и е станала белята. Жалко за тези млади хора, които са в това състояние", коментира инцидента кметът.

Той заяви, че хората в селото коментират, пък и той самият е чувал свирене на гуми от коли, затова е предупреждавал полицията няколко пъти.

"Не мога да кажа дали често се правят гонки на изхода на Лесидрен, но от известно време често присвирват гуми. Предупредил съм и каквото е зависело от мен, направил съм го. Полицията съм предупредил, те са идвали. За жалост не са ги хванали, но са им направили предупредителни протоколи, но за жалост и протоколите „свършиха голяма работа". Ето какво е налице", коментира Нешев.

„Първият път, когато извиках полиция, беше при мача Левски-Литекс. На мен ми казаха, че охраняват запалянковците, но щели да дойдат после. Дойдоха хората след това, но те вече бяха прекратили вече. На площада са свирили гуми, бяха го качили и в интернет. Ходихме с полицаите на следващия ден и никой не пожела да говори и да стане свидетел, а всички са видели. Но не съм аз този орган, който може да им оказва влияние. Продължават. Аз живея на 300 метра от центъра на селото и при един завой често свирят. Но кои са? Що са? Полицаите ги знят, предупредили са ги, но за жалост станаха тези лоши неща в селото", допълни кметът на селото Борис Нешев.