Четирима пострадаха при катастрофи в Добричко
Четирима пострадаха при катастрофи в Добричко / Дарик Добрич

Полицията съобщава за 3 катастрофи, станали в Добричка област, при които са пострадали четирима души.

Първото произшествие е станало на 31 юли, около 16.05 часа по ул. „Хан Тервел” в Добрич, на около 200 метра преди околовръстния път. Установено е, че водач на лек автомобил „Пежо” със софийска регистрация поради движение с несъобразена скорост се блъска в паркиран товарен автомобил „Рено” с прикачено ремарке с варненска регистрация. Пострадали са 48-годишният водач на лекия автомобил и возещата се в колата 34-годишна жена. И двамата са от Добрич. Приети са в добричката болница с множество контузно - порезни рани, без опасност за живота.

На 1 август, около 22.06 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по пътя между Тервел и село Божан. Установено е, че водач на лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация поради движение с несъобразена скорост губи контрол над управлението, излиза от пътното платно и се преобръща във водоотводен канал. 25-годишният водач от Тервел е приет в болница с фрактура на ляв крайник, охлузни рани и травми по тялото, без опасност за живота.

На 2 август, около 21.00 часа е възникнало пътно произшествие по ул. „Христо Ботев” в посока бул. „Русия” в град Добрич. Установено е, че водач на мотоциклет „Хонда” с добричка регистрация поради движение с несъобразена скорост губи контол над МПС, скача в движение от него, а мотоциклетът се блъска челно в паркиран лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. 26-годишният мотоциклетист е пострадал. Той е приет в добричката болница с фрактура на горен ляв крайни, без опасност за живота. По двете на МПС са нанесени материални щети.