Приключва програмата „Ваканция 2015“
Приключва програмата „Ваканция 2015“ / DarikNews.bg

Програмата „Ваканция 2015" на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни ще приключи утре с тренинг и пикник за деца и родители на открито под дебелата сянка на Стария чинар в парк „Бедечка".

„Безопасно в планината" и „Толерантни ли сме" са предвидените теми от организаторите. Партньори на утрешната инициатива са Граждански клуб „ЛИПА" и Гражданско обединение „Екоцентър".

Вчера близо 40 деца се включиха в предпоследната дейност от програмата, работилница „Хлебни къщи" - арт терапия с месене на кукли от тесто. Децата се представиха на импровизирания бял лист от брашно, след което опитаха от вкусните питки, които създадоха с помощта на организаторите.

От впечатленията, които част от участниците в програмата споделиха, става ясно, че седмицата с гостите от Великобритания ще остане най-запомняща се за българчетата.

Маргарита Колева, 11 години, V ОУ „Митьо Станев": „Хареса ми седмицата с чужденците. Играхме на много игри - куче, куче, гъска, фризби, топка, скачане на въже, облепяхме животни с хартия и брокат. Беше много интересно."
Ванеса Михайлова, 12 години, VI ОУ „Свети Никола": „Седмицата с момичетата от Великобритания беше изпълнена със забавления, емоции, нови знания и нови запознанства. Радвам се, че бях част от този проект. За краткото време успях да преодолея поне малка част от езиковата бариера. Това ми даде стимул за изучаване на езици и потвърди, че със знаенето на още един, отваряш още една врата към нов свят".

Виктория Добрева, 16 години, ПМГ „Гео Милев": „Много ми харесаха подготвените от англичанките дейности - игри на открито, занимания с творческа насоченост, запознаване с картата на Европа, решаване на задачи по математика. Успешно се съчетаваха в дневната програма, така че се редуваха умствена и фидическа дейност. Щастлива съм, че се включих в инициативата, защото несъмнено ми помогна да подобря комуникативните си умения на английски, предоставяйки ми уникалната възможност да общувам с хора, за които той е роден език.. Организаторите се бяха погрижили и за най-малкия детайл. Отправям своите благодарности за това, че се погрижиха да направят тази седмица приключение за нас, а на участниците - искрено се надявам да ви срещна пак".