В Международния младежки център организират ден на настолните игри
В Международния младежки център организират ден на настолните игри / detstvoto.net

Ден на настолните игри в неформална обстановка организира „Международен младежки център". Проявата ще се състои в петък - 31.07.2015 г. от 10:00.

Настолните игри са естественото продължение на книгите игри. Съставени са от различни компоненти, обикновено карти, дъска за игра, фигурки и зарове. Основното им предимство е социалният елемент, защото участниците в тях могат да стигнат до 5-6 човека, а понякога и повече.

Целта на инициативата е да срещнеш нови приятели, да се научиш на спортменство и работа в екип, както и да споделяш, защото обстановката е неформална.

Домакин на събитието в Стара Загора ще бъде обновената сграда на бившето кино „Жельо Диманов". Тя бе изцяло реновирана с помощта на средства от финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. В изцяло обновената сграда има 36 спални помещения за гостуващи групи, две модерни конферентни зали, зали за различни по вид занимания. Те ще обхванат около 150 деца и младежи в риск. Официалното й откриване е предвидено за месец септември.