Бизнесменът Георги Самуилов, който нае Античния театър в Пловдив, за да отпразнува 50-годишния си юбилей и 25 години от създаването на фирмата си, се извини за причиненото неудобство. В интервю за предаването „Здравей, България" по Нова телевизия той заяви, че е много изненадан от големия интерес на медиите и каза, че не вижда нищо нередно в събитието.

Самуилов обясни, че е имал разрешение от Общината да ползва съоръжението до 3 часа. „Мероприятието започна около 21.00 часа и завърши около 2:30 часа. Не е било 12 часа да се чуват музики", подчерта той.

Проверяват бизнесмен заради частно парти в Античния театър

Бизнесменът каза, че ще организира благотворителна изложба и ще дари парите за подпомагане на Античния театър.

„Предполагам, че съм извършил нарушение. Абсолютно съм сигурен, че съм извършил нарушение с високата музика", призна още Самуилов.

Той допълни, че гостите на партито били много сериозни бизнесмени и самият той също популяризирал Античния театър. На въпрос дали е дошла полиция, той отвърна, че предполага, че е дошла.

Петролният бос Георги Самуилов възмути пловдивчани, като си устрои частно парти в Античния театър в града под тепетата срещу 2880 лева.

От Община Пловдив обясниха, че е дадено разрешение за фирмена презентация, а не за парти.

Източник: Novanews.bg