Балотажът ще е между Портних и Трифонов, смятат лидерите на ДСБ
Балотажът ще е между Портних и Трифонов, смятат лидерите на ДСБ / снимка: БГНЕС, архив

ДСБ подема кампания за местните избори под надслов „Победи без ДПС“. Идеята за нея е на независимия кандидат за кмет на Варна Чавдар Трифонов, за когото партията вече обяви своята подкрепа.

„Искам да спечеля изборите без да купувам гласове и без подкрепата на ДПС“, заяви Трифонов. Според социологическите проучвания той ще стигне до балотаж заедно със сегашния кмет Иван Портних, коментира лидерът на ДСБ Радан Кънев. Според него въпросът е кой каква подкрепа ще търси между двата тура.

Трифонов и Кънев отхвърлиха подкрепата на СДС за предстоящи вот във Варна. „Принципите и ценностите в основата на Реформаторския блок са по-важни от абревиатурите и компромиси няма да правим“, коментира Кънев казуса с градския лидер на СДС Янко Станев.

Министърът на здравеопазването и зам.-председател на ДСБ Петър Москов добави, че основните теми по време на предизборната кампания ще бъдат корупцията, правосъдие и здравеопазване. Усилията на Реформаторския блок щели да бъдат коалицията да се яви в максималната си състав на вота.

Референдумът в Гърция внася нестабилност в региона и с оглед политическата криза в Македония и ситуацията в Турция след изборите България е длъжна остане стабилна.