9 000 лв. ще бъде наемът на Колодрума на ден
9 000 лв. ще бъде наемът на Колодрума на ден / снимка: Дарик радио Пловдив, архив

Поне 9 хиляди лева на ден ще трябва да заплащат желаещите да използват новостроящата се зала „Колодрум“, заяви кметът Иван Тотев. По думите му цените за наем на помещенията ще бъдат обособени в специална глава в общинската наредба.

Най-вероятно официалното откриване на Колодрума ще бъде на 30 август, а не на 27-и, както се твърдеше от общината досега.  В края на август през Пловдив ще премине вторият етап от колоездачната обиколка на България, която ще финишира на паркинга на Колодрума, където ще бъде и официалната церемония по откриването му.

Общинската администрация все още чака Акт 15, който би трябвало да е готов до края на тази седмица и след това най-късно до средата на август трябва да бъде готов и Акт 16.

Кметът уточни, че все още не е ясно дали в наемната цена на залата ще бъдат включени и паркоместата или за тях ще се плаща отделно. По думите му със сигурност те ще могат да бъдат ползвани от живущите в района срещу определена тарифа, тъй като ще бъдат охранявани. За сравнение, столичната зала "Арена Армеец" наемът е 15 хиляди лева на ден, но тази цена включва и паркоместата.