Строително–монтажните дейности тази седмица в Сливен
Строително–монтажните дейности тази седмица в Сливен / Община Сливен

Продължава изпълнението на строително-монтажни работи на последните участъци  по Интегрирания проект за воден цикъл на Сливен, съобщи  зам.–кметът инж. Иван Манчев.

През тази седмица в Централна градска част и кв. „Комлука” ще се работи на ул. „Чудомир Кантарджиев”, ул. „Преслав”, ул. „Сирак Скитник” в участъка от ул. „Булаир” до ул. „Борис Търновски” и  по ул. „Великокняжевска”.

Асфалтови работи се извършват по ул. „Иречек”,  където настилката по водния цикъл е изпълнена. По думите му,  все още обаче не е завършен топлопровод , който „Топлофикация” изгражда там и настилката на места не е възстановена. Предвижда се това да се случи следващите седмици.  Възстановяване на асфалтова настилка в кв. „Комлука” ще има по северната част на ул. „Сан Стефано” и ул. „Булаир”.В кв. „Клуцохор” тази седмица се очаква да започне асфалтирането по ул. „6-ти септември”. Това е много важна комуникация, част от републиканския път ІІ 53 /Сливен – Елена/ и когато се пусне движението по нея трафикът по улиците „Димитър Пехливанов” и „Цар Симеон”  ще се облекчи.

Възстановяването на настилката ще бъде извършено на два етапа. Първият - от бул. „Тракия” до ул. „Иван Добровски” и пл. „Таньо войвода” и от пл. „Таньо войвода” до пресечката с ул. „Георги Икономов” и ул. „Стефан Караджа” до ІІІ-та поликлиника.

Тази седмица се  работи и по улиците „Шаркьой, „Хан Крум” и „ 17-ти януари”. Асфалтирани ще бъдат още - участък от улица, която е успоредна на ул. „Серт  Костов”, ул. „Иван Добровски”,  ул. „Харкан” и участък от ул. „Райко Жинзифов”, който е от северната част на бившето училище „Антон Иванов”.

В най-южната част на квартала, където са улиците „Харкан” и „Текстилец” има работа за още две седмици

Всички участъци,  където е необходимо да се извършат строително- монтажни работи за изграждане на канализации и реконструкция на водопроводи , които не са включени в Интегрирания проект за воден цикъл на град Сливен, ще бъдат изпълнени спредвидените средства в Капиталовата програма на община Сливен, поясни още инж. Манчев. Това ще бъде извършено след приключването на проекта, допълни той.