Капитан дядо Никола дължи 187 109 лв. за местни данъци
Капитан дядо Никола дължи 187 109 лв. за местни данъци / Габрово ДНЕС

"Капитан дядо Никола" дължи 187 109 лв. за местни данъци, научаваме от публикация във вестник "Габрово ДНЕС".

Най-много са длъжниците за данък недвижими имоти и такса битови отпадъци в Габрово, както сред фирмите, така и сред физическите лица, показва справка на Община Габрово за неиздължени суми към местния бюджет към 15 юни тази година.

49 са юридическите лица, които се водят в графата големи длъжници със суми над 5 хил. лева. За данък недвижими имоти и такса битови отпадъци те не са издължили на местния бюджет сума в размер на 835 389 лева.

Най-много е заборчляла фирма "Капитан дядо Никола", която не е внесла в местната хазна 187 109 лв. Отделно със задължения над 100 лева по тези налози са 270 юридически лица. Сред тях са и местни структури на държавни институции.

Ликвидират се тролеите, реши ОбС, от БСП искат референдум, Атака организира протести, обобава ситуацията с транспортната система на града изданието.

Баби и дядовци "под наем" от 6 габровски села очакват новите си внучета "назаем", пише във водещата си статия вестник "Габрово ДНЕС".

От изданието става ясно, че 65 деца и младежи ще вземат участие това лято в инициативата "Приеми ме на село", която придобива все по-голяма популярност в цялата страна. Заради интереса на родителите ще има и "джуниър" версия, около 30 деца от 9 до 14 години ще прекарат незабравима седмица на село, при баба и дядо, макар и "взети под наем".

Вчера кметът Таня Христова подписа споразумения с представители на габровските села, които ще участват.