Цветанов: Над 90% от кметовете на ГЕРБ ще повторят мандата си
Цветанов: Над 90% от кметовете на ГЕРБ ще повторят мандата си / снимка: БГНЕС, архив

Около 90-95% от кметовете на ГЕРБ ще повторят мандата си. Това заяви в Пловдив заместник-председателят на партията Цветан Цветанов. По думите му в момента има указания, които са дадени към съответните структури и вървят номинационните събрания, където ще се номинират кандидатите за кметове.

„С приключването на тази процедура, към края на месец юни ще започне и поетапното обявяване на номинациите. От един месец вече е представена стратегията ни за предизборната кампания", каза още той.

Цветанов коментира и Изборния кодекс, като бе категоричен, че ГЕРБ няма да инициира законодателни промени в него. Това е за да се избегнат спекулации от политическите опоненти на партията, допълни той.

„ГЕРБ ще подкрепи всяка една законодателна промяна, която води до политически консенсус от останалите парламентарно представени групи, защото ние сме показали, че сме конструктивни и диалогични, каза още Цветанов.

„Виждате, какво преживяхме през 2013 година с всички тези спекулации и внушения, които бяха направени относно изборите и случая "Костинброд", обясни той.

В Пловдив Цветанов присъства на семинар за млади лидери, организиран от Фондация "Конрад Аденауер" и Международен републикански институт, САЩ (International Republican Institute).

Други новини от Пловдив