Времето на 29 май: Облачността намалява
Времето на 29 май: Облачността намалява / БГНЕС, архив

Прогноза за 29 май, петък

Облачността над страната ще бъде по-често значителна, но още преди обяд от северозапад ще започне да намалява. Само на отделни места слабо ще превали. Ще духа слаб северозападен, в Източна България - до умерен северен вятър. Температурите слабо ще се повишат и максималните ще са предимно между 20 и 25 градуса.

Атмосферното налягане няма да претърпи съществено изменение през следващото денонощие и ще бъде около средното за месеца. 

Над планините ще има значителна облачност и на отделни места в Рило-Родопската област има вероятност слабо да превали. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 м ще е около 13 градуса, на 2000 м - около 5 градуса.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са от 19 до 21 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 бала. Температурата на морската вода е 19-21 градуса.

В събота и неделя ще бъде предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността, без валежи. Затоплянето ще продължи и в неделя дневните температури ще достигнат 25-30 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте наSinoptik.bg