Баловете тази година - без инциденти и катастрофи
Баловете тази година - без инциденти и катастрофи / ОДМВР - Сливен

В дните на абитуриентските балове на територията на област Сливен не са допуснати инциденти и пътни произшествия с участието на зрелостници, съобщават от Областната дирекция на МВР – Сливен.

Превантивна кампания “Абитуриенти” беше проведена на територията на Областната дирекция на МВР - Сливен от 18 до 27 май. Екипи на „Пътна полиция”, „Охранителна полиция”, служители на районните управления в Сливен, Нова Загора , Котел и Твърдица и екипи на пожарната бяха ангажирани с обезпечаване на добрия обществен ред, пътната безопасност и недопускането на престъпления по време на абитуриентските тържества. В предварителната организация бяха проведени редица срещи с училищните ръководства, органите на местното самоуправление, с ръководствата на частни охранителни фирми и звената за охрана на учебните заведения.

Бяха обезпечени местата и заведенията, където се събират абитуриенти и автомобили, както и маршрутите, по които се извозват.

Ръководството на Областната дирекция на МВР не може да не отбележи, че празнуващите младежи в град Сливен и областта демонстрираха изключително зряло поведение и отношение към празника, така че той да остави само красиви спомени, непомрачени от ненужна агресия и необмислени постъпки, коментират от полицията.