Празнично шествие за 24 май в Свиленград
Празнично шествие за 24 май в Свиленград / Община Свиленград

Абитуриентите от СОУ „Д-р Петър Берон” и ПГССИ „Христо Ботев” в Свиленград дефилираха за последен път като ученици в традиционното празнично шествие за 24 май днес. Младежите бяха приветствани от стотици жители и гости на Свиленград, изпълнили централния булевард „България”. В парада се представиха всички училища, детски градини, спортни клубове, танцови, музикални и хорови школи.

30 години от създаването на хоровата школа на известния диригент Кирил Търпов, който пристигна в Свиленград за празника, отбеляза блокът от бивши негови хористи. В шествието се включиха и най-младите експерти от общинската администрация. Парада поведе градският духов оркестър „Костадин Манов” с диригент Васил Василев. Красив финал на дефилето поставиха мажоретките на Свиленград. Те изпълниха танците, с които спечелиха първото място на държавно първенство и заслужиха да представят България на европейското състезание.

Празничният ден започна с благодарствен молебен към светите братя Кирил и Методий, отслужен от архиерейския наместник отец Константин в църквата "Св. Троица". На празника присъстваха кметът на общината инж. Георги Манолов, председателят на Общински съвет Георги Еленков, общински съветници и членове на ръководния екип на общинската администрация.