Участниците от фестивала „Приятелство без граници” на гости в кметството
Участниците от фестивала „Приятелство без граници” на гости в кметството / Община Сливен

По покана на кмета Кольо Милев децата от 14-те танцови и фолклорни състава, участващи в XIХ Международен детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници” и техните ръководители гостуваха на община Сливен.

„Радвам се, че интересът към нашия фестивал не намалява с годините, а напротив. Щастлив съм и от силното българско участие тази година. Надявам, че Сливен и фестивалът ще оставят добри спомени у всички участници. Пожелавам им много успехи и нови приятелства", каза кметът Милев, който заедно с председателя на Общински съвет – Сливен Мария Григорова посрещна децата.

Участниците от фестивала Приятелство без граници на гости в кметството
netinfo

След посещението си в сградата на община Сливен, програмата на съставите-участници във фестивала продължи в Областна администрация - Сливен. По-късно на четири сцени в различни части на града започнаха концертите. Гостите от Литва, Малайзия и Украйна ще посетят Дома за стари хора, където по традиция ще зарадват възрастните хора за поредна година. В кв. „Клуцохор” концертът е пред сградата на Народно читалище „Хаджи Димитър – 1937”  с участието на групите от Словения, Турция и Германия. Децата от Босна и Херцеговина, Естония, Словакия и Грузия танцуват на паркинга на хирепмаркет в кв. „Дружба”, а гостите от Полша, Русия и Чехия ще танцуват в Градската градина.

Участниците от фестивала Приятелство без граници на гости в кметството
netinfo

Тази вечер церемонията по откриването на фестивала е в 18.00 часа на пл. „Хаджи Димитър”, като преди това гражданите и гостите на Сливен ще могат да се насладят на пъстротата на фолклора на различните страни в дефилето на участниците, които тръгва в 17.30 часа от Градската градина.