Постигнато е споразумение за ТВ7, телевизията няма да спре излъчване
Постигнато е споразумение за ТВ7, телевизията няма да спре излъчване / БГНЕС
Постигнато е споразумение за ТВ7, телевизията няма да спре излъчване
79622
Постигнато е споразумение за ТВ7, телевизията няма да спре излъчване
  • Постигнато е споразумение за ТВ7, телевизията няма да спре излъчване

ТВ7 и КТБ се споразумяха, медията продължава да излъчва. Това съобщи тази сутрин изпълнителният директор на телевизията Кирил Благоев. По информация на Фонда за гарантиране на влоговете размерът на дълга на ТВ7 към банката е 2.5 млн. лв. Благоев заяви, че до края на месеца задължението ще бъде изцяло погасено, а плащанията вече са започнали.

Към момента няма информация откъде идва финансирането.

Рано сутринта днес екипът на съдебния изпълнител, заедно със служители на фирма за хамалски услуги, влязоха в телевизията, както направиха и преди седмица. Днес е денят, в който трябваше окончателно да стартира конфискацията на заложеното в КТБ имущество. Полицейското присъствие този път обаче беше изключително скромно.

МВР реши да изпрати едва две свои служителки, за да осигурят реда, а това не се наложи, тъй като развръзката дойде бързо и без шум. Изпълнителният директор на ТВ7 Кирил Благоев съобщи, че е постигнато споразумение и ще започне разсрочено изплащане на дълга: „Успяхме да наредим част от обещаната сума към банката. До края на другата седмица ще изчистим тези 300 000, до края на месеца - цялото задължение".

Основната причина за скандала миналата седмица беше, че юристът на синдиците в КТБ Кристина Димитрова настояваше да бъдат иззети сървърните съоръжения на медията, което щеше да доведе до спиране на излъчването. Преди два дни от телевизията изпратиха отворено писмо до премиера Бойко Борисов, в което настояха сървърът да бъде в тяхно разпореждане до копирането на цялата информация.

В крайна сметка от думите на Кирил Благоев днес се разбра, че ценната техника не е застрашена, а частният съдебен изпълнител Неделчо Митев допълни: „Ще бъдат отнемани вещи, които са предмет на залог, но това ще са единствено такива вещи, които няма да затруднят нормалния процес на работа на телевизията".

Междувременно от Технологичен център - институт по микроелектроника, изпратиха писмо до премиера, главния прокурор и ръководството на Фонда за гарантиране на влоговете, в което твърдят, че ТВ7 има задължение към тях в размер на 288 милиона лева.

Постигнато е споразумение за ТВ7 телевизията няма да спре излъчване
netinfo
Днес изтече едноседмичният срок, даден на телевизията, след като миналата седмица се стигна до скандал.

Вижте какво още обясни по темата шефът на ФГВБ Радослав Миленков

Миналата седмица ТВ7 бе посетена заради дълга от съдия-изпълнител, придружен от полиция.

Вижте повече за случилото се на 29 април

Синдиците на банката са се обърнали към съдия-изпълнител, който да изнесе заложеното в КТБ. Стана огромен скандал и се стигна до 7-дневна отсрочка. Премиерът Бойко Борисов заяви, че не е трябвало да има толкова полиция и това не е в синхрон с неговото управление.

Вижте още от изявлението на премиера в деня на скандала

Заради казуса от миналата седмица се стигна до оставки. Зам.-директорът на СДВР Радослав Сотиров и началникът на Шесто РУ Иван Пепелджийски се разделиха с постовете си.

Вижте повече за това как се стигна до оставките им

Двамата получиха нови назначения.