Оставки в МВР заради казуса с ТВ7, според Борисов полицаите действали по най-тъпия начин
Оставки в МВР заради казуса с ТВ7, според Борисов полицаите действали по най-тъпия начин / снимка: БГНЕС

Зам.-директорът на СДВР Радослав Сотиров и началникът на Шесто РУ Иван Пепелджийски подадоха оставки.

Съдия-изпълнител и полиция влязоха в сградата на ТВ7 (СНИМКИ и ВИДЕО)

Според официално съобщение на вътрешното министерство по случая, причина за това е станала лошата координация и планиране на полицейските действия между двамата по време на размириците в офисите на ТВ7.

МВР е изпълнило задълженията си по закон, заяви Румяна Бъчварова

По-рано през деня министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова се запозна на място със ситуацията, възникнала около появата на полиция при оказване на съдействие по изпълнително дело.

Веднага е стартирала детайлна проверка на полицейските действия, която е установила превишени мерки от страна на полицията.

Проверката ще продължи до изясняване на всички детайли, съобщават още от МВР.

Борисов за случилото се в ТВ7: Този панаир не е в синхрон с моето управление

Полицаите са действали по "най-тъпия, глупав и брутален начин и затова са си понесли наказанията - махат се от постовете си". Това обяви премиерът Бойко Борисов по повод днешните събития около ТВ7 и подадените оставки от шефа на 6-то РПУ и зам.-директора на СДВР.

Отлагат със седмица изземването на имуществото на ТВ7

Борисов заяви, че заради глупостта на полицията ТВ7 са получили една седмица отсрочка, за да се издължат.

Финансовият министър Владислав Горанов също коментира днешните събития около телевизията. Той обясни, че се надява тази една седмица да е достатъчна за собствениците на медията да намерят необходимата техника да продължат работа или да заплатят дължимото на КТБ.

По думите му не е имало място на униформен полицай в ефир на телевизия, която и да е тя, и това е била границата, която да не се преминава.