Борисов за случилото се в ТВ7: Този панаир не е в синхрон с моето управление
Борисов за случилото се в ТВ7: Този панаир не е в синхрон с моето управление / снимка: БГНЕС, архив

Премиерът Бойко Борисов бе категоричен, че не иска нито държавата, нито институциите да бъдат замесвани в частен съдебен спор. „Не бих позволил МВР или която и да е друга институция да бъде използвана за подобно нещо", заяви министър-председателят в коментар за случващото се през деня в ТВ 7.

Съдия изпълнител и полиция влязоха в сградата на телевизията.

Повече за това вижте ТУК

„Този панаир нито е в синхрон с моето управление, нито със стабилността и спокойствието в държавата. Не търсете никакви политически мотиви по случая", допълни Борисов.

На въпрос защо при влизането в сградата частните съдебни изпълнители са се насочили към сървърите, за да бъде спряно излъчването на телевизията, Борисов отговори: „Аз знам, че когато някой нещо дължи, трябва да го върне. Като държава отговаряме за фонда, който като държава дадохме за безумните кредити и неща, правени в КТБ. Виновниците съм ги назовал, за съжаление, сега това ни дойде на главата. Държавата няма нищо общо с подобни процеси. Има фонда за гарантиране на влоговете и частни съдебни изпълнители", посочи той.

„Най-мразя подобни неща - да се струпва полиция по един подобен начин", коментира Борисов. „Ще изискам от министър Бъчварова да накаже или да изиска, който е изпратил толкова полицаи, да бъде отстранен от работа. Пращаш двама полицаи, които да призоват двете страни да изпълняват закона", каза още той.

По-рано премиерът заяви във Фейсбук, че е разпоредил на вътрешния министър Румяна Бъчварова и служителите на реда незабавно да напуснат офисите на телевизията.
Министър Бъчварова коментира ситуацията и заяви, че от ръководеното от нея ведомство са изпълнили задължението си по закон. Тя допълни, че ще обсъди с главния секретар на МВР дали са допуснати грешки в случая.

Вижте какво мнение изрази тя ТУК

Шефът на Фонда за гарантиране на влоговете в банките Росен Миленков даде извънредна пресконференция по темата и заяви, че няма умисъл и тенденциозност в действията на синдиците.

Вижте още какво каза той ТУК

Синдиците на КТБ в несъстоятелност изпратиха до медиите своето становище по темата.

Вижте позицията им ТУК