Миленков: Действията на частния съдебен изпълнител в ТВ7 са законосъобразни
Миленков: Действията на частния съдебен изпълнител в ТВ7 са законосъобразни / снимка: БГНЕС
Миленков: Действията на частния съдебен изпълнител в ТВ7 са законосъобразни
79518
Миленков: Действията на частния съдебен изпълнител в ТВ7 са законосъобразни
  • Миленков: Действията на частния съдебен изпълнител в ТВ7 са законосъобразни

Действията на частния съдебен изпълнител в ТВ7 са законосъобразни, каза председателят на Фонда за гарантиране на влоговете Радослав Миленков. По думите му изземването на имуществото на телевизията не е първото подобно действие на синдиците на КТБ с цел събиране на раздадените кредити, няма да е и последното. Миленков уточни, че дългът на ТВ7 е в размер под 10 милиона евро.

Съдия-изпълнител и полиция влязоха в сградата на ТВ7

Действията на синдиците на КТБ спрямо ТВ7 са нормална практика, за да се защитят интересите на банката и ще има още такива случаи, каза председателят на Фонда за гарантиране на влоговете Радослав Миленков.

Той уточни, че кредитът на телевизията е под 10 милиона евро, а до момента са погасени 0,013 % от дължимата сума:

„Аз много държах да получа уверение, че предприетите стъпки са изцяло в рамките на закона и получих това уверение. От гледна точка на Фонда и синдиците, няма никаква тенденциозност при подхода при тази сделка", обясни Миленков.

Борисов за случилото се в ТВ7: Този панаир не е в синхрон с моето управление

Целта на изземването на имуществото на ТВ7 e да се осребрят част от задълженията. Не е ясно обаче дали има купувач на техниката.

„Дали има купувач, или не, не мога да ви кажа в момента, но ще се търси реализация. Обикновено в такива случаи или се търси купувач, или това е един вид мотивация за плащане. Аз също гледам ТВ7, но от друга страна, аз отговарям за едни 3,6 млрд., така че...", допълни още той.

Радослав Миленков коментира, че има вариант имуществото на телевизията да не бъде иззето и тя да продължи работи, стига това да е целесъобразно според преценката на синдиците на КТБ.

Позицията на синдиците на КТБ може да прочетете ТУК