Очаква се засилен трафик след празничните дни
Очаква се засилен трафик след празничните дни / снимка: БГНЕС, архив

За днес се очаква засилен трафик обратно след празничните дни.

Поради очаквания натоварен трафик по автомагистрала "Тракия" при изхода на София, където участъкът е стеснен заради ремонтите, движението ще се осъществява в две ленти в посока към София и в една лента в посока към Пловдив. Това съобщиха от пресцентъра на агенцията "Пътна инфраструктура". Временно се ограничава движението на товарни автомобили по автомагистрала "Тракия" в посока към Пловдив.

На виадуктите "Елешница" и "Бебреш" на АМ "Хемус" движението в посока към София ще се осъществява в две ленти, а в посока към Варна - в една лента.

От 12:00 до 19:00 часа ще има по две ленти за движение в посока Перник - София на първокласния път Е-79. Временната организация на движението ще е от 278-ия километър до 282-ия - София - Драгичево. Алтернативният маршрут на първокласния път през Владая е магистрала „Люлин", уточнява Нова телевизия.

На магистрала Марица" от пътния възел за Тополовград до този за Любимец поради строително-ремонтни дейности движението е ограничено и ще се пренасочва. Временната организация ще важи до 1 юни. От 102-ри до 105-ти километър автомобилите ще преминават двупосочно в лявата лента. Организацията на движението в този участък ще е до 19 май.

В участъка от км 0,000 до км 2,500, поради извършващи се ремонтни дейности от Столична община временно е затворено южното платно на бул. "Цариградско шосе". Преминаването се осъществява двупосочно в другото платно.

Препоръката към шофьорите е да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват въведените организации на движението, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция".