Фолклорен мегаспектакъл ще покажат във В. Търново трите най-големи ансамбъла у нас
Фолклорен мегаспектакъл ще покажат във В. Търново трите най-големи ансамбъла у нас / плакат: организатори

Фолклорен мегаспектакъл "На теб, Българийо свещена" ще събере трите най-големи ансамбъла във Велико Търново. Незабравимата среща на артистите от "Филип Кутев", "Тракия" и "Пирин" ще се състои на 29 април. Концертът е с начален час 19,00 в Двореца на културата и спорта "Васил Левски". Предстоят спектакли и в други градове на страната.

Организаторите обещават зрелищен спектакъл с участието на повече от 150 танцьори, музиканти и певци. Всеки от ансамблите ще представи най-доброто от своята програма. На сцената ще се сменят ритми, костюми и мелодии от всички фолклорни области на страната. Ще прозвучат най-популярните и обичани народни песни и мелодии в изпълнение на хоровете, солистите и инструменталистите от трите ансамбъла. Атрактивни хореографии ще завихрят на сцената истинска феерия от багри и звуци.

"Голямо удоволствие е за нас да бъдем заедно с нашите колеги на една сцена", сподели преди концерта главният художествен ръководител на ансамбъл "Пирин" Данислав Кехайов. Според него публиката ще остане впечатлена от разнообразието на багри, танци, музика и хореографски решения.

"За публиката тези спектакли се превръщат в истински празник, а за нас артистите са страшно енергизиращи. Между нас се създава и елемент на съревнование, което още повече вдига адреналина на сцената", разказа директорът на ансамбъл "Филип Кутев" проф. д-р Елена Кутева.

"Ансамбъл "Тракия" очаква с  нетърпение срещата си с публиката във Велико Търново, където има много почитатели. Истинско предизвикателство е да влезем в тази артистична битка с нашите колеги", каза преди концерта главният художествен ръководител и хореограф на ансамбъл "Тракия" проф. Даниела Дженева.

Организатор на спектакъла "На теб, Българийо свещена" е Мениджърска агенция "Българка". Билети се продават на касата в ДКС и в Туристическия информационен център във В. Търново. Следващият концерт е в Русе на 13 май.

За билети и предварителни заявки желаещите могат да се обръщат към Тони Тонкова (0878 987 065) и Николай Падалски (0879 988 085), agencybulgarka@gmail.com.