Горнооряховски акробати включени в националния отбор за Световната купа и Международния турнир във Варна
Горнооряховски акробати включени в националния отбор за Световната купа и Международния турнир във Варна / снимка: личен архив на клуба

Седем състезатели на Клуба по спортна акробатика „Акро Нова” в Горна Оряховица ще бъдат включени в състава на националния отбор за Световната купа за мъже и жени и Международния турнир за юноши и девойки във Варна. Състезанието ще се проведе от 7 до 9 май в Двореца на културата и спорта в черноморската столица. На последното контролно състезание, което се проведе през почивните дни в София, право да влязат в състава на националния тим завоюваха женската тройка – Дарина Божилова, Елена Ангелова и Александра Александрова, женската двойка – Радостина Стефанова и Нелина Иванова и смесената двойка – Маринела Люцканова и Ивайло Люцканов.

Контролата в София събра елита на българската акробатика, като участие взеха представители на всички големи клубове от цялата страна. Най-много състезатели класираха клубовете “Локомотив” Русе – смесена двойка в Световна купа и мъжка двойка и четворка в Международния турнир и “Акро Нова” Горна Оряховица – женска двойка и тройка и смесена двойка в Международния турнир.

ЦСКА ще има представители в Световната купа в лицето на четворката мъже, докато в Международния турнир разпределението на клубове и състезатели е както следва: “Акро-Тамп” София – женска тройка и смесена двойка; “Акро-Арт” Габрово – женска тройка и “Балкан” Ботевград – женска тройка.

Ако от „Орел“ Айтос изпълнят поставените условия от Българската федерация по Спортна акробатика, то те ще имат право да включат в Международния турнир женска и смесена двойка.