Мисията възможна е мотото на кампанията за пролетно почистване на Габрово. Дали?
Мисията възможна е мотото на кампанията за пролетно почистване на Габрово. Дали? / 100 вести

"Мисията възможна“ - такова е мотото на тазгодишната кампания за пролетното почистване на Габрово, което Община Габрово е измислила.

Вестник "100 вести", обаче, поставя едно "Дали?" в заглавието си към тази новина.

Съмнението дали мисията е възможна възниква на първия километър, по който и път да тръгнете извън Габрово. Това са нерегламентирани сметища, които изникнаха по Източния обходен път за една година, след миналогодишната кампания „Да изчистим България за един ден“.

В статията пише още, че нерегламентирани сметища има на всеки 200 или 300 метра по Източния обходен път, в отсечката от Бичкинята до разклона за Градище и Борики.

Изданието предлага коментар на управителя на общинското предприятие „Благоустрояване“ Хилда Цвъркалева, според която "мисията е възможна".

"Аз мисля, че е възможна, защото все повече са жителите на града, които сигнализират на нашия телефон за нерегламентирани отпадъци на различни места в общината. Увеличава се и броят на габровци, които спазват изискванията за изхвърляне на боклуците.

Искам чрез вестник „100 вести“ да помоля габровци да не изхвърлят строителни отпадъци в контейнерите. Ако са до кубик-два, е по-добре да ги изсипват до контейнерите. Ние ще го приберем. Приемам сигнала Ви за нерегламентираните сметища по Източния обходен път - ще предприемем действия за тяхното премахване".

Други по-важни теми от изданието днес:

"Търговец: Марули вече не вземам. Габровци не дават 1,70 лева за трева"

"Финализирани са преговорите с ЕК по програмата "Региони в растеж"

"Днес в Габрово започва обучение "Зелено застъпничество"