Пролетни дни на културата започват в Драганово
Пролетни дни на културата започват в Драганово / снимка: организатори

С премиера на комедията „Нашенци” по Чудомир тази вечер в горнооряховското село Драганово ще бъдат открити ХХХІV Пролетни дни на културата. Постановката е дело на Драматичния театър при НЧ „Съединение – 1888” с режисьор Кирил Ангелов. Представлението ще се играе от 20.00 ч. на сцената на читалището. На 20 април от 16.00 ч. в Драганово ще гостува МТ „Алтернатива” при НЧ „Напредък-1869”. Младите актьори ще представят спектакълът със забавни детски игри „Клоунада”.

На следващия ден от 19.30 ч. започва концертът „Родна песен нас навек ни свързва” на Мъжка вокална група при НЧ „Съединение-1888”. Концертът е посветен на 40-та годишнина от създаването на творческата формация.

На 22 април в Драганово гостува театралният състав при НЧ „Христо Козлев-1873” - Долна Оряховица. Актьорите ще представят комедията „Криворазбраната цивилизация” от Добри Войников. Представлението ще започне от 19.30 ч. На следващия ден от 10.00 ч. във фоайето на драгановското читалище ще бъде открита изложба на художника проф. Иван Бочев. 1 година от създаването си ще чества на 24 април Фолклорният клуб „Българка” при НЧ „Съединение – 1888”. Празничният концерт „Фолклорна китка” ще започне в 19.30 ч. в концерта ще се включат и други клубове за народни танци от общината.

Пролетните дни на културата ще завършат на 25 април с общоселски празник „Забавления за всички”, организиран от английска частна Асоциация „В подкрепа на българското общество”, Кметство Драганово и НЧ „Съединение-1888”. Веселбата ще започне от 14.00 ч. в центъра на селото.