Талантливата Тереза Тодорова се завърна от Ню Йорк
Талантливата Тереза Тодорова се завърна от Ню Йорк / Снимка: Община Русе

Днес кметът Пламен Стоилов посрещна талантливата Тереза Тодорова, която преди броени дни се завърна от Ню Йорк. 10-годишната пианистка взе участие в Гала концерта на победителите от Международния конкурс „Американ протеже“ в прочутата зала „Карнеги хол“.

На срещата присъства и зам.-кметът д-р Страхил Карапчански, както и родителите и учителят на талантливата русенка. Кметът Пламен Стоилов ги приветства и пожела на госпожица Тереза още много успехи в покоряването на нови върхове, като я определи за един от най-добрите посланици на Русе. От своя страна 10-годишната пианистка и певица благодари за помощта и подкрепата на Община Русе и изказа своите впечатления от пътуването си до Ню Йорк. Тереза заяви, че е изключително щастлива от възможността, която има да свири на сцени от подобен ранг, но не скри задоволството си от завръщането й в родния град, който в нейните очи е най-доброто място за живеене.

Малката Тереза получи и сладък подарък от кмета на Община Русе – торта, под формата на пиано, с която г-н Стоилов изказа своята радост и гордост от постиженията на талантливата русенка, която прославя града не само в България, но и в чужбина.