Николай Ашиков влезе в националното ръководство на Предприемачи ГЕРБ
Николай Ашиков влезе в националното ръководство на Предприемачи ГЕРБ / снимка: Пресцентър ГЕРБ

Областният координатор на Предприемачи ГЕРБ – Велико Търново Николай Ашиков бе избран за член на националното ръководство на структурата. Това стана по време на Общото събрание на ПГЕРБ, което се проведе в НДК в столицата. На него присъстваха 17 делегати от Великотърновска област. Събранието избра и нов председател на националната предприемаческа организация на ГЕРБ. Това е досегашният международен секретар Валя Чилова. Кандидатурите и на 11-те членове на Националния изпълнителен съвет на Предприемачите бяха одобрени с пълно мнозинство и гласовете на всички 402-ма делегати с право на глас.

Официални гости на събитието бяха премиерът и председател на ГЕРБ Бойко Борисов, председателят на 43-тото Народно събрание Цецка Цачева, председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, както и колегите му от партийното ръководство – кметовете на София и Бургас Йорданка Фандъкова и Димитър Николов.

„Пуснахме всички европейски фондове да работят само за една седмица“, припомни в речта си пред събранието премиерът Борисов. Това е политическо решение, заяви той и поясни: „Просто на едните не им вярваха, на нас ни дадоха шанс. Около 5-6 млрд. лева ще влязат във фирмите в България. Това е работна ръка, това са обороти, това е потребление“.  Тромавата съдебна система и сивата икономика бяха откроени от Борисов като най-големите проблеми пред бизнеса у нас. Над 820 млн. лева повече за тези три месеца са приходите в държавата, заяви премиерът и допълни, че към март месец имаме 145 млн. лева излишък в бюджета. „Надявам се към края на годината да минем 1 млрд. и 200-300 млн. лева приходи", каза още Бойко Борисов.

Цветан Цветанов заяви, че новият председател на Предприемачи ГЕРБ трябва да засили връзката със самия сектор. „Така можем да достигнем до всички, които имат желание и потенциал да развиват своя бизнес. Нека всички да се стремим за целите, за развитието на местната власт, за регионите, за държавата”, каза още Цветанов.