Жена пострада при верижна катастрофа на бул. Руски
Жена пострада при верижна катастрофа на бул. Руски / снимка: dariknews.bg/архив

Верижна катастрофа е станала тази сутрин на бул. "Руски", в района между Бунарджика и бул. "Шести септември", съобщиха за Дарик от полицията.

Сигналът за инцидента е подаден на телефон 112 в 8.42 часа. В автобус на градския транспорт са се блъснали 3 леки коли. По първоначална информация причината за инцидента е неспазена дистанция между превозните средства от страна на леките автомобили.

При катастрофата е пострадала леко пътничка от автобуса, която е откарана за преглед в болница.

Две деца са с леки наранявания след катастрофи вчера, съобщават още от полицията.

Малко преди 20 часа снощи, на кръстовище между бул. “Васил Левски” и ул. “Пазарище” в Пловдив, лек автомобил “Мазда”, докато извършва ляв завой на червен сигнал на светофара, е блъснат от право движещо се “Рено”.

В болница е прегледана и освободена за домашно лечение 13-годишна тийнейджърка, която пътувала в първата кола, управлявана от 38-годишен пловдивчанин. Мъжът и другият участник в произшествието - на 26 г., също от града, са тествани за алкохол, като резултатите са отрицателни.

Двадесет минути по-късно на улица в Асеновград 15-годишен пешеходец е ударен от лек автомобил “Опел”, който се движил с несъобразена скорост. След оказана медицинска помощ момчето е изписано за домашно лечение. Алкохолната проба на 40-годишния шофьор от Асеновград е отрицателна.