Конкурс на тема „Гората на Природен парк „Русенски Лом“
Конкурс на тема „Гората на Природен парк „Русенски Лом“ / Дарик Русе, архив

Във връзка с отбелязването на 45 години от обявяването на защитената територия, Дирекция на Природен парк „Русенски Лом“ обявява конкурс за рисунка. За участие са поканени художници на възраст между 5 и 14 години. Всеки участник може да представи до 2 работи на тема: „Гората на Природен парк „Русенски Лом“.

Рисунките трябва да бъдат представени във формат ¼ кадастрон или 35 на 50 см. Техниките могат да бъдат черно-бял или цветен материал: акварел, темпера или пастел. Участниците ще бъдат разделени в следните групи:

І. 5-6 годишни

ІІ. 7-10 годишни

ІІІ. 11-14 годишни

Всяка рисунка трябва да има следната информация на гърба: 3 имена, училище, населено място, години, клас, телефон за връзка на родител. Рисунките трябва да бъдат изпратени по пощата или донесени в офиса на Дирекция на Природен парк „Русенски Лом“ до 31.03.2015г. , на следния адрес:

ДПП „Русенски Лом“ - „За конкурса“

бул. „Скобелев“ №7,

гр. Русе 7000,

Най-добрите работи, избрани от независимо, компетентно жури, ще бъдат оповестени на 1 април. Наградените художници ще бъдат обявени на 02.04.2015 година на сайта на ДПП „Русенски Лом“ - www.lomea.org. Избрани работи ще бъдат подредени в изложба в MALL Русе на 2.04.2015г. от 16 часа. Награждаването на отличените ще бъде направено при закриването на изложбата на 28 април, от 14 часа.