Умира ли Хан Соло в новия епизод на „Междузвездни войни”?
Умира ли Хан Соло в новия епизод на „Междузвездни войни”? / снимка: Guliver/Getty Images

Режисьорът Джей Джей Ейбрамс е заявил, че някои от слуховете за седмия епизод на киносагата „Междузвездни войни” отговарят на истината, предаде Би Би Си.

„Има тонове слухове - някои отговарят на истината, някои не. Но аз съм благодарен на всички, които искат да прочетат разкритата преждевременно важна информация за филма, защото това означава, че са съпричастни и искат да видят лентата”, казва режисьорът.

През последните дни в някои интернет сайтове се появиха слухове за един от главните герои на „Междузвездни войни”. Става дума за Хан Соло, в чийто образ се превъплъщава Харисън Форд. По данни, публикувани в блога Making Star Wars, позовал се на достоверен източник, Соло ще загине в новата част на „Междузвездни войни”, опитвайки се да помогне на своите другари.

Премиерата на филма е предвидена за 18 декември 2015 г. По-рано този месец бе съобщено, че Джей Джей Ейбрамс иска да пусне по кината седмия епизод на киносагата „Междузвездни войни” с половин година по-рано от предварително планирания срок.

Причината била, че режисьорът се уморил от непрекъснатото изтичане на информация за филма в мрежата и искал изтегляне на премиерата, преди медиите да развалят цялото удоволствие на феновете.

Първият филм от новата трилогия, заснет от режисьора Джей Джей Ейбрамс, се нарича „Междузвездни войни. Епизод VII:Силата се пробужда”.

Източник: БТА