Станишев и Миков: БСП е основната алтернатива на управлението
Станишев и Миков: БСП е основната алтернатива на управлението / снимка: БГНЕС

„БСП е в криза, но кризата е  шанс да се огледаш, да реформираш, да навлезеш в нова динамика и да продължиш напред“. Това каза председателят  на партията Михаил Миков в Пловдив. Той отбеляза, че още преди да са изтекли 100-те дни от формирането на сегашното правителство социалистите имат основание да смятат, че са основната политическа алтернатива на днешното управление  в България.

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев е убеден в политическото бъдеще на БСП. Според него партията винаги е печелила най-добри резултати, когато е работила с периферията.

Конкретика за коалиционната политика на БСП се очаква да има около месец май, но  говоренето против ГЕРБ няма да бъде основен ресурс за предстоящите местни избори, уточниха социалистите.

Ръководството на партията провежда двудневен семинар  „Предизвикателствата пред лявото и  България през 2015 г.“ в Пловдив. Участват фигури от ръковдството, народни преставители, евродепутати, областни председатели, кметове, коалиционни партньори на БСП и младежките организации на червените.