С проект за 3,5 млн. лева обновяват стадиона в Горна Оряховица
С проект за 3,5 млн. лева обновяват стадиона в Горна Оряховица / снимка: Пресцентър/ Община Горна Оряховица

С проект за близо 3,5 млн. лева Община Горна Оряховица кандидаства пред Министерството на младежта и спорта за обновяване на стадион „Локомотив”. Предвижда се изграждане на нов футболен терен с дренажна и поливна система, както и нова осветителна система и ВиК на комплекса.

Освен футбола евентуалната реконструкция на стадиона ще зарадва и лекоатлетите, които отдавна се оплакват, че са най-пренебрегваните спортисти в Горна Оряховица. Новият проект предлага изграждане на лекоатлетическа писта с два комбинирани сектора за дълъг и торен скок, сектор за скок на височина, овчарски скок, сектори за копие, тласкане на гюле, хвърляне на диск и чук.

Новият проект беше одобрен от общинските съветници на последното им заседание и ще бъде внесен в министерството на спорта следващия месец. Той замества провалената идея за ремонт на стадиона от миналата година, когато правителството на Орешарски отпусна 1,7 милиона лева по програмата „Региони в растеж”, но министерството така и не можа да задвижи процедурата до изборите.

След смяната на властта горнооряховският стадион остана на заден план и парите не можаха да бъдат усвоени. Процедурата тогава трябваше да бъде движена от самото министерство, докато при новия проект бенефициент е Общината и тя ще организира избора на изпълнител и реализирането на ремонта. По същата наредба за финансово подпомагане и ремонт на спортни обекти и съоръжения в Горна Оряховица беше спечело финансиране за залите по борба и акробатика.