Кметът Пламен Стоилов подписа Споразумение за сътрудничество с националния съюз на ТПК
Кметът Пламен Стоилов подписа Споразумение за сътрудничество с националния съюз на ТПК / netinfo

Споразумение за сътрудничество между Националния съюз на Трудово-производителните кооперации и Община Русе бе подписано днес в кабинета на кмета Пламен Стоилов. Подписът си под документа положиха русенският градоначалник, Стефан Гатев – председател на РС на ТПК – Русе и председател на ТПКИ „Прогрес“ – Русе, както и Павлина Петрова – председател на ТПК „Солидарност“ в Русе и Димитрина Стоянова – председател на ТПК „Съгласие“ – Русе.

Кметът Пламен Стоилов заяви пълната си подкрепа към дейността на Трудово-производителните кооперации и декларира готовността на Общината да съдейства на ТПК за изготвянето на проекти през следващия програмен период.

С настоящото споразумение от ТПК и ТПКИ искат да помогнат за излизане от кризата и заявяват, че работят активно в тази посока.

По думите на кмета Пламен Стоилов, бизнесът е най-важен, затова всичко, което е ангажимент на Общината, се прави. Предстои документът, който е одобрен от Общинския съвет на януарска сесия, да бъде подписан и от Баласопулов - председател на НС на ТПК.