Мотото на бюджета на Община Габрово е „Устойчив растеж“
Мотото на бюджета на Община Габрово е „Устойчив растеж“ / 100 вести

Мотото на бюджета на Община Габрово е „Устойчив растеж“. Това заяви вчера кметът Таня Христова. „Мисля, че оттук насетне на базата на това, което сме постигнали, може да работим за устойчив растеж и да не допускаме застой в развитието на нашия град, въпреки трудностите в обществения живот“ - определи цел- та на разпределението на бюджета за тази година кметът Таня Христова.

Увеличен е броят на острите заразни респираторни заболявания през изминалата седмица в региона, съобщи епидемиологът от РЗИ д-р Татяна Велиславова. Заболеваемостта е достигнала 222 случая на 10 хиляди чо- века. За да бъде обявена грипна епидемия, прагът на заболеваемост за нашата област е 373 заболели на 10 хиляди човека.

Габровската адвокатска колегия проведе в събота годишното си отчетно събрание в присъствието на заместник-председателя на Висшия адвокатски съвет Йордан Цветанов. Председател на съвета е известната юристка с габровски корени Ралица Негенцова, внучка на детския писател Ран Босилек.

До два месеца в Областната дирекция на МВР в Габрово ще получим и ще монтираме новите пътни знаци Е 24, които от март ще предупреждават за камери и радари на пътя - съобщи Гичо Гичев, началник на отдел „Охранителна полиция”. Целта им е да уведомят водачите, че попадат в зона на видеонаблюдение. Както вече стана ясно, от март в битката с пътните нарушители отново влизат мобилните камери.